Fyra nya artister till Vi som älskar 90-talet

För två veckor sedan kunde vi meddela att bl.a. AQUA, Toy-Box, Vengaboys, Pandora, SNAP!, Culture Beat och 2 Unlimited var klara för sommarens stora 90-talsfestivaler i Stockholm, Göteborg, Kalmar och Malmö. I dag släpper vi upp ytterligare grymma namn från 90-talet i form av DJ SASH!, Brooklyn Bounce och Me & My. Dessutom kommer dundersuccén Världens Snabbaste Allsång med Nic Schröder & Elton Bolton att köra en speciell 90-talsshow som en extra bonus och partyhöjare!

Det tyska DJ & producent-teamet SASH! frontas av Sascha Lappessen och skapar trance, progressiv house och eurodance-dängor. SASH! har samarbetat med många gästsångare och på sätt skapat hits på många olika språk. Några av de största dängorna är ”Ecuador”, ”Stay” och ”Adelante”.

Brooklyn Bounce är en av flera pseudonymer som tyska trance-producenterna Matthias Menck (Double M) och Dennis Bohn (Bonebreaker) använder. Deras första hit var ”Singin’ In My Mind under artistnamnet Boyz R Us’. Senare debuterade duon som Brooklyn Bounce, en visuell dansakt.

Danska systrarna Georgi, Me & My, är mest kända för sin internationella hitlåt ”Dub-I-Dub”, vilken kom i mitten av 90-talet, och som har dykt upp på många samlingskivor genom åren.

Världens Snabbaste Allsång® är Sveriges, ja kanske världens roligaste allsångsunderhållning. Sedan starten på Malmöfestivalen 2009 så har allsångståget gjort succé över hela landet. Som enda ”icke originalartist” på Vi som älskar 90-talet, så utlovar vi en show på klassiska 90-talslåtar i raskt tempo – intro, vers, refräng, ny låt, ny låt etc. ”Som en galen efterfest där det byts låtar huller om buller och alla sjunger.” Vill DU höra någon speciell låt från 90-talet så hojta dina tips på VSA:s Facebook redan nu. Vem vet, kanske ”din låt” välter arenan i sommar…

Räkna med en kavalkad av det mesta och bästa av 90-talets musikhjältar där nostalgin står i centrum. Det blir internationella storbokningar blandat med svenska talanger när vi samlar runt 20 artister och hyllar dem för de avtryck och refränger som har etsat sig fast i allas våra huvud. Det här är en festival som väcker minnen till liv, framkallar rysningar och känslostormar och 90-talet smakar återigen lika nytt och fräscht som när det begav sig.

Biljetter: Early Bird-biljetter från 295 kr är släppta och finns att köpa via Kulturbolaget.se, 90talet.party och Biljettforum.se.

Hittills klara artister:
Aqua
DJ SASH!
Vengaboys
Toy-Box
Pandora
SNAP!
Culture Beat
2 Unlimited
Dr. Alban Vs. Haddaway
Captain Hollywood
Brooklyn Bounce
Whigfield
Me & My
Världens Snabbaste Allsång® med Nic Schröder & Elton Bolton
Fler artister tillkommer!

Datum:
8/7 – Stockholm, Zinkensdamms IP
15/7 – Göteborg, Slottsskogsvallen
22/7 – Kalmar, Fredriksskans IP
29/7 – Malmö, Mölleplatsen