Lucy Wainwright Roche öppnar för Rufus Wainwright i Stockholm

Den 14 mars besöker Rufus Wainwright Filadelfiakyrkan i Stockholm med sin soloturné The Best of Rufus Wainwright. Nu står det klart att hans syster Lucy Wainwright Roche öppnar kvällen!

Lucy Wainwright Roche födds i en musikalisk familj i Greenwich Village, NYC. Förutom hennes föräldrar (Loudon Wainwright III och Suzzy Roche från The Roches) och hennes syskon (Martha och Rufus Wainwright) har Lucy flera mostrar, farbröder och kusiner som alla är musiker. Hennes barndom var fylld av turnerande och backstagehäng på klubbar och teatrar runt om i landet.

2007 bestämde Lucy sig att satsa på en karriär i musik. Med två EPs (”8 Songs” och ”8 More”) och fullängdaren ”Lucy” (2010) i bagaget reste hon runt om i världen med sin gitarr och sin änglalik röst för att uppträda både solo såväl som med musiker som Neko Case och Indigo Girls. 2013 släppte hon sitt nya ambitiösa album ”There’s A Last Time For Everything”. Med det nya albumet har Lucy fortsatt att utveckla sitt sound, samtidigt som hennes oförglömliga röst och smarta texter lever kvar.