Keane

+ Carlos Atlantis

Datum har passerat

Keane, bandet bakom ”Somewhere Only We Know” och ”Everybody’s Changing”, firar 20-årsjubileet av sitt hyllade debutalbum med en världsturné som tar dem till Malmö för en konsert i Slagthusets Saluhall den 11 juni! Som support denna kväll ser vi Malmös egna Carlos Atlantis!

Om Keane
2004 års debutalbum ”Hopes And Fears” blev en smått overklig start för den East Sussex-bördiga kvartetten Keane. Skivan, som i dag hör till de bäst säljande skivorna (nio gånger platina) i Storbritannien någonsin, fick god draghjälp av numera klassiska pianorockhymnen och singeln ”Somewhere Only We Know”. Men det var ingen enstaka lyckoträff, Keane visade sig snabbt ha mer att komma med.

De tre följande plattorna – ”Under The Iron Sea” (2006), ”Perfect Symmetry” (2008) och ”Strangeland” (2012) – upprepade samtliga debutens bedrift genom att ta sig allra högst upp på den brittiska albumlistan. Åtskilliga miljoner sålda skivor och livserfarenheter senare är Tom Chaplin, Tim Rice-Oxley, Richard Hughes och Jesse Quin fortfarande här, kanske mer inspirerade än någonsin. Bandets första spelning utanför Storbritannien var just i Malmö som support till The Ark så det är med extra glädje att vi kan nu välkomna dem tillbaka till stan i sommar – missa inte det!

Om Carlos Atlantis
Carlos Atlantis befinner sig någonstans i glappet mellan indierock, drömpop och Malmö. Med EP:n ”Mörk pop” (2016) och albumet ”Yr i olika situationer” (2020) lade bandet grunden till sitt egensinniga musikaliska uttryck där ambient harmonik bryts av mot nerviga crescendon och soniskt stök. Influenserna sträcker sig från svensk alternativ musik till nordamerikansk indie såsom Grizzly Bear och The War on Drugs. Bandet bildades 2014 av Filip Astner och Johan Portmark under studietiden i Lund och kom sedan att växa till en kvartett med Emil Wallner och Johannes Ellebrant.

Det explosiva, atmosfäriska fullängdsalbumet ”Magisk realism” släpptes i fjol och innebar Carlos Atlantis första samarbete med Joakim Lindberg, producent till några av de mest framträdande svenska indie/alternative-akterna under de senaste åren. Singelsläpp från albumet har lovordats för den drömska, organiska ljudbilden såväl som för det sylvassa textförfattandet.

Med allt detta i ryggen är Carlos Atlantis återigen aktuella att möta publiken med sin drömskt upplivande liveakt!

Slagthusets väskpolicy:
• Ryggsäckar, tygväskor, gymbags och andra större väskor får INTE medtas in i Slagthuset. Slagthuset erbjuder ingen förvaring av medhavd väska och hänvisar istället till effektförvaringen på Malmö Centralstation.
• Mindre handväskor är tillåtna (max 25×20 cm). Observera att din medhavda väska kan komma att visiteras vid inpassering till eventet.

Undantag får görs för personer som av medicinska skäl har behov av att ta med en väska in på den offentliga tillställningen eller allmänna sammankomsten samt för barns skötväska. Observera att även denna kan komma att visiteras vid inpassering till eventet.

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.