Greg Howe

  • receipt 350 kr
  • schedule
  • music_note
  • face 18 år

Den välkände gitarristen Greg Howe besöker Malmö i höst på sin efterlängtade Europaturné! Den 13 november intar han scenen på Babel för att leverera en elektrifierande blandning av nya låtar från hans kommande studioalbum ”Lost and Found”, tillsammans med tidlösa fan-favoriter. Med sig på scen har han dessutom den hyllade basisten Mohini Dey, samt trummisen Marco Cirigliano.

Howe är känd som en mångsidig kompositör och skicklig gitarrist vars instrumentala kompositioner ofta blandar in element av rock, jazz och fusion, vilket bildar ett unikt och distinkt sound. Howes kreativa och tekniska färdighet har befäst hans status som en av de mest inflytelserika inom samtida gitarrspel.

”Lost and Found” följer upp framgången med hans hyllade 2017-släpp ”Wheelhouse”, som fick den prestigefyllda titeln #6 på Guitar World Magazines lista över de 20 bästa gitarralbumen under decenniet. Han har samarbetat med många uppskattade och ansedda musiker i flertalet genrer, inklusive några av de största popartisterna genom tiderna.

Musikaliska trender kan komma och gå, men i ett Greg Howe-framträdande omsluts man som publik av den omisskännliga ljudbilden, ensam i sitt slag.

På scen:
Greg Howe (Shrapnel Records, Michael Jackson, Simon Phillips) – gitarr
Mohini Dey (Steve Vai, Marco Minnemann, Zakir Hussain) – bas
Marco Cirigliano (Nelly) – trummor