D-A-D

+ Support

  • receipt 495 kr
  • schedule
  • music_note
  • face 18 år
EXTRAKONSERT!

Fyra decennier i rockens tjänst och danskarna i D-A-D värmer fortfarande bara upp. Till hösten blir det turné i Skandinavien med stopp på Slagthuset i Malmö både den 8 och 9 november!

D-A-D bildades redan 1982 i Köpenhamn under namnet Disneyland After Dark, och 1984 fullgjordes kvartetten med gitarristen Jacob Binzer. Efter fullängdsdebuten ”Call of the Wild” 1986 gick karriären snabbt framåt och med skivorna ”No Fuel Left for the Pilgrims” (1989) och ”Riskin’ It All” (1991) slog bandet igenom stort internationellt.

Genom åren har de totalt hunnit släppa tolv studioalbum innehållande odödliga hits som ”Sleeping My Day Away”, ”Laugh ‘n’ A ½” samt ”Bad Craziness” och turnerat världen över många gånger om. Att kalla D-A-D en dansk rockinstitution är därmed knappast en överdrift och de är dessutom kända för sina spektakulära livespelningar.

I Malmö har bandet varit ett återkommande inslag på KB:s scen ända sedan Erikslust-tiden, och nu är det dags för dem att ta sig an scenen i Slagthusets Saluhall. Det borgar för en gedigen rockfest som det kommer snackas länge om, så gör er redo för äkta dansk dynamit!