Seinabo Sey

+ waterbaby

Datum har passerat
Ny lokal: Moriska Paviljongen

Med hyllade albumet ”THE ONE AFTER ME” i ryggen ger sig Seinabo Sey ut på en omfattande Skandinavien-turné våren 2024 som tar henne till Malmö för en konsert på Moriska Paviljongen den 15 februari! Som support denna kväll ser vi dessutom stjärnskottet waterbaby!

Seinabo Sey
Seinabo Seys genombrott var lika omedelbart som oundvikligt. Djupet, värmen och pondusen i hennes lika kraftfulla som sårbara röst och textraderna som effektivt letade sig in under skinnet katapulterade artisten till höjder som få svenska artister någonsin fått uppleva. Men snabbt stod det klart att Seinabo inte hade för avsikt att upprepa sig själv – att den svensk-gambiska stjärnan hade helt andra avsikter än att tillfredsställa musikindustrins tidvis stelbenta förväntningar. I stället har hon tålmodigt låtit sitt konstnärskap utvecklas och än idag styr Seinabo Sey likt en drottning över sitt lika inspirerade som originella musikaliska universum.

Debuten ”Pretend” från 2015, där vi hittar låtar som ”Younger” och ”Hard Times”, förvandlade Seinabo Sey till en våra absolut starkast lysande internationella stjärnor. Men när den första, fantastiska singeln ”I Owe You Nothing” släpptes stod det klart att uppföljaren ”I’m A Dream” från 2018 skulle vara något helt annat. ”I’m A Dream” var självsäkrare, mognare och mer konfrontativ utan att förlora ett uns av den vibrerande själfullhet som vi kommit att förknippa med Seinabo Sey. Tidigare i år var det dags för det tredje albumet ”THE ONE AFTER ME” – enligt många hennes bästa så här långt. Det är modigt, drabbande och genomsyras av en befriande känsla av frihet när artisten leker med tonårens R&B, svensk folkmusik och oväntade produktioner.

Under sommaren har Seinabo Sey gett ett mindre antal exklusiva livespelningar, inte minst som support till Bon Iver på Dalhalla och en oförglömlig konsert på årets Way Out West. Med ”THE ONE AFTER ME” i ryggen ger sig Seinabo nu ut på omfattande turné genom Skandinavien våren 2024. Turnén blir hennes första headlineturné på fem år – missa inte det!

waterbaby
waterbaby har på kort tid blivit en av den svenska musikscenens mest lovande internationella namn. Debutsingeln ”Airforce blue” och efterföljande ”911” släpptes under våren på det ikoniska skivbolaget Sub Pop och plockades snabbt upp av internationella tastemakers som New York Times, The Guardian, NME, Stereogum, The FADER och BBC Radio 1. Med det hyllade Hannes-samarbetet Stockholmsvy, höstens EP ”Foam” och en färsk nominering till Framtidens Artists på P3 Guld-galan i ryggen står det nu klart att waterbaby följer med Seinabo Sey som support i Malmö.

Information om lokaländring:
Konserten som skulle ägt rum på Slagthuset den 15 februari kommer nu att äga rum på Moriska Paviljongen i Malmö Folkets Park. Samma datum och tider gäller. Biljetter köpta till Slagthuset är fortfarande giltiga och behöver inte bytas. Berörda kunder kontaktades via mail den 20 december.