The Darkness

  • receipt 390 kr
  • schedule
  • music_note
  • face 18 år

De brittiska glam rock-kungarna är tillbaks! Hösten 2021 släpps bandets sjunde album ”Motorheart” som enligt bandet själva är deras bästa släpp hittills! Inte nog med det – de beger sig på en omfattande Europaturné där ett Göteborgsbesök står på schemat söndag 6 februari på Trädgår’n!

​The Darkness slog ner som en bomb med debuten ”Permission to Land” 2003. Monsterhiten ”I Believe in a Thing Called Love” och låtar som ”Love Is Only a Feeling” och ”Growing on Me” förvandlade Suffolk-bandet till en världsangelägenhet. Utmärkelserna haglade in där de bland annat utsågs till ”Best Live Act” och ”Best Album” av Kerrang! och en eftertraktad trippel på BRIT Awards: ”Best British Group”, ”Best Rock Act” och ”Best British Album”.

​Bröderna Justin (sång/gitarr) och Dan Hawkins (gitarr) tillsammans med Frankie Poullain (bas) och Rufus Tiger Taylor (trummor) skapar rock som bör upplevas live. Bandet har hyllats som en av Europas främsta liveakter och i Sverige har de bland annat gjort succé på Sweden Rock Festival.