Karnivool

+ The Ocean Collective

Datum har passerat

Karnivool är det australiensiska rock- och metal-bandet som snabbt blivit ett världsband sedan debuten ”Thermata” från 2005. Albumen ”Sound Awake” (2009) och ”Asymmetry” (2013) har cementerat bandets status. Med ny musik i bagaget gör Karnivool nu nedslag på Valand i Göteborg den 22 januari 2023! Med sig har de dessutom inga mindre än The Ocean Collective!

Titelspåret ”Themata” från skivan med samma namn lär få ha missat, liksom låtarna ”New Day” och ”We Are”. Det är tre av många låtar från Perth-bandets låtskatt som gjort att Karnivool gjort sig ett namn långt utanför Australien. Med turnéer i Europa, USA, i hemlandet och spelningar i Indien (där en konsert för 10 000 åskådare i Mumbai sticker ut!) är Karnivool nu ett globalt fenomen.

Ledda av sångaren Ian Kelly med sin karakteristiska röst gör bandet progressiv och nyskapande rock som är en frisk fläkt i rock- och metalvärlden. Gitarristen Drew Goddard har till exempel beskrivit dagens musik så här: ”even heavy progressive music to me is losing a lot of the human characteristics, gridlocking everything and cutting out all the air between the guitar, the strums, and all that”.

Special Guests: The Ocean Collective
The Ocean grundades av gitarristen och kompositören Robin Staps i början milleniet och blev snabbt ett välkänt namn inom post-metalscenen. Kollektivet har utöver sina fängslande och genomtänkta album även gjort sig kända för sina liveshower, där deras mystiska och tunga musik ges ett helt nytt liv. Bandets senaste album ”Phanerozoic II: Mesozoic | Cenozoic” släpptes under 2020 och är en tvådelad uppföljare till ”Phanerozoic I: Palaeozoic” från 2018. Med den i bagaget gör Karnivool sällskap under deras turné i vår!

Information om flytten:
På grund av fortsatta svårigheter att turnera internationellt har Karnivool bestämt sig att flytta fram sin Europaturné ytterligare. Spelningen på Valand i Göteborg tillsammans med The Ocean Collective kommer nu att äga rum den 22 januari 2023. Du kan läsa bandets uttalande om situationen här.

Håll i din biljett! Biljetter till de tidigare datumen gäller fortfarande till det nya datumet och behöver inte bytas. Om du inte har möjlighet att gå det nya datumet kontakta Ticksters kundservice för återköp, dock senast den 29 april 2022. Efter detta datum beviljas inga fler återköp.