Sarah Klang

+ Bo Mehr

Datum har passerat

Grammisprisad, utsålda konserter över hela landet och Skandinavien-turné med First Aid Kit. Förra året klev Sarah Klang fram som en av landets absolut främsta och med ett nytt album som släpps i höst tycks 2019 fortsätta i samma succéartade riktning. Den 25 oktober släpps Sarah Klangs andra album ”Creamy Blue” och med det i ryggen besöker hon Malmö för en konsert på KB den 15 november tillsammans med Bo Mehr som support!

Göteborgsbaserade Sarah Klang introducerade sig med en serie uppmärksammade singlar under 2016 och 2017. Med sitt omfamnande, nakna och stora uttryck blev hon snabbt namnet på allas läppar – älskad av landets mest svårflörtade musikkritiker, såväl som fans över hela världen. Framburen på en av landets mäktigaste röster, ger hon oss sin alldeles egna sammanflätning av pop, country och americana – med obotlig hjärtesorg och klassiska kärlekslåtar som utgångspunkt.

Debutalbumet ”Love In The Milky Way” släpptes år 2018 och med det infriades alla förväntningar. Albumet hyllades av allehanda tastemakers och beskrevs av bl.a Svenska Dagbladet med ord som ”hon är artisten som alla längtat efter: som står för någonting alldeles nytt, alldeles färdigt, alldeles eget och som det är alldeles omöjligt att inte golvas av”

Efter debutalbumet åkte Klang med musiker ut på en stor turné, som förutom ett slutsålt Göteborgs Konserthus även innefattade tre slutsålda konserter på Södra Teatern i Stockholm. I början av 2019 följde Sarah Klang med First Aid Kit på deras tre nordiska arenaspelningar – däribland konsert inför ett slutsålt Globen. Strax därefter prisades albumet med en Grammis för ”Årets alternativa pop”.

Med smakproven ”Endless Sadness”, ”Call Me” och nyss släppta singeln ”New Day Coming” som fingervisning, är det säkert att säga att albumet ”Creamy Blue” är en uppföljare som inte kommer göra någon besviken. Miss inte en av vår tids just nu främsta liveartister med en storslagen rockorkester live hos oss i höst!