Saga

Datum har passerat

Det kanadensiska progressiva rockbandet SAGA åker under våren 2020 på världsturné som stannar till i Göteborg! Missa inte när bandet besöker Trädgår’n 21 februari!

Trots avskedsturnén ”Final Chapter Tour” för två år sedan, har SAGA oförtrutet fortsatt att spela in nytt material och uppträda. De var helt enkelt inte redo att skriva sista kapitlet – berättelsen om SAGA fortsätter och ny historia skall skapas!

Bandet Saga bildades 1977 i Toronto. Namnet Saga tog de för att de på sina fyra första album hade ett genomgående tema, som en saga. De skapade ett nytt sound och framgångsrika hits som ”Wind Him Up”, ”On the Loose”, ”Humble Stance” spelas än idag på radiostationer runt om i världen. Under sin långa karriär har gruppen släppt 21 studioalbum och 9 liveplattor. De har fått flera utmärkelser och turnerat flitigt på vår glob. Gruppen har genom åren byggt upp en stadig och hängiven publik.

Nu är det dags för Saga att åter möta sin trogna fans. På scen ser vi Michael Sadler (sång, keyboard, bas), Jim Gilmour (keyboard, klarinett, sång), Ian Crichton (gitarr), Dusty Chesterfield (bas, keyboard), och Mike Thorne (trummor, sång).