Midge Ure & Band Electronica

  • receipt 385 kr
  • schedule
  • music_note
  • face 18 år
Extrakonsert den 12 maj 2021!
Konserten som skulle ha ägt rum den 21 maj flyttas till den 13 maj 2021.

Midge Ure & Band Electronica besöker Slaktyrkan i Stockholm den 12 och 13 maj 2021 med The 1980 Tour! För första gången sedan albumet ”Vienna” släpptes kommer plattan att spelas live i sin helhet. Det är också första gången många av låtarna från Visages debutalbum framförs live.

I slutet av 1970-talet blåste förändringarnas vindar i Storbritanninen, i samhället, inom politiken, mode och kultur, och det musikaliska landskapet höll på att förändras för evigt. Den gitarrbaserade dominansen som drivit fram rocken och punken började klinga av, samtidigt som synthen signalerade ljudet av framtiden. 1980-talet var på gång att explodera och ingenting skulle bli sig likt igen.

Visages single ”Fade To Grey” från självbetitlade albumet, samt Ultravox singel ”Vienna” blev globala hits som delade den Europeiska estetiken och det elektroniska hjärtat. De två albumen förde det alternativa soundet rakt in i vad som skulle bli normgivande. Båda skivorna skrevs, spelades in och producerades av den store Midge Ure, vilket kom att förändra hans liv.

”Hösten 1979 var en springande punkt i min karriär”, förklarar Midge Ure. ”Åren innan hade jag gått från att ha varit ett ‘popband’ (Slik) till ett ‘post punk-band’ (The Rich Kids) till en stand in-gitarrist för Thin Lizzy. Denna höst när jag arbetade med Visage-projektet tillsammans med Billy Currie, blev jag inbjuden att ansluta till Ultravox. Jobbet vi gjorde den vintern med ‘Vienna’ var som ett uppiggande rus av kreativitet jag aldrig upplevt förut”.

“Fyrtio år senare vill jag hylla den här perioden genom att spela ‘Vienna’-albumet i sin helhet tillsammans med höjdpunkter från det självbetitlade albumet ‘Visage’. Gör mig och mitt Band Electronica sällskap och fira året 1980, som var året då dessa två album släpptes”.

INFORMATION OM FLYTTEN:
På grund av rådande omständigheter med anledning av coronaviruset har det bestämts att flytta fram Midge Ures kommande Sverigedatum till 2021. Konserten som skulle ha ägt rum på Slaktkyrkan i Stockholm den 21 maj flyttas till den 13 maj 2021.

Håll i din biljett! Den gäller fortfarande till det nya datumet och behöver inte bytas. Observera att biljetter till den 21 maj gäller endast för konserten den 13 maj 2021 och kan inte användas eller bytas för annat datum.

Denna konsert har även tidigare flyttats från Södra Teatern till Slaktkyrkan. Detta på grund av smidigare logistik av produktionen för samtliga parter i samband med att extrakonserten adderades. Det är alltså biljetter för konserten på Södra Teatern den 21/5 som gäller på Slaktkyrkan den 13/5/2021. Tider för dörrar och show förblir desamma.

Om du vid köp av biljetter till Södra Teatern den 21 maj fick ett mail att du lades till på gästlistan, så hämtar du dina riktiga biljetter genom att:
1) Gå in på https://download.tickster.com/
2) Ange referensnumret från gästlistemailet
3) Ladda ned ”riktiga” biljetter

Eventim fanSALE
Eventim har tagit fram en ny tjänst som gör att du tryggt och säkert kan sälja och köpa biljetter i andrahand. Gå in på fanSALEs hemsida för mer information!