Bob Hund

+ Jenny Wilson

Datum har passerat

Under våren 2019 släpper Bob Hund sitt nionde album (lite beroende på hur man räknar) och med det i bagaget förbereder sig det kultförklarade bandet för storslagen utomhuskonsert i Folkets Park den 25 juli! Kvällen öppnas på bästa sätt med hyllade Jenny Wilson på scen!

Bob Hund har med rätta kallats Sveriges bästa liveband i 25 år. Få band har visat en sådan förmåga att slå an en sträng i nya generationer lyssnare. Med kloka texter och överjordisk musik sätter de fingret på tillståndet i verkligheten. De senaste tre åren har Bob Hund växlat upp sitt turnerande rejält med nästan hundra spelningar runt om i Norden och samtliga höstens Sverigespelningar var slutsålda.

Det handlar om ett band som inte bara vågar utsätta sig för osäkra situationer utan rentav tycks betrakta den laddning som då uppstår som ett värde i sig. Kanske själva poängen. En hållning som också gör bandet till något av det mest explosiva och oförutsägbara man kan se på en scen. Thomas Öberg, Johnny Essing, Conny Nimmersjö, Mats Hellquist, Jonas Jonasson och Christian Gabel. Sex individer som inte passar in men som passar ihop. Tillsammans skapar de en egen värld där verkligheten speglas i all sin vackra skevhet.

Speciell gäst: Jenny Wilson
Jenny Wilson har sedan solodebuten ”Love & Youth” 2005 utmärkt sig för sitt originella, modiga artisteri. Musik som vet att omvägen ibland kan vara mer givande än genvägen. Att kalla ett konstnärskap personligt görs måhända lite slentrianmässigt, men i Jenny Wilsons fall är det högst motiverat. Varje skivsläpp hon gör kommer ur impulsen av något livsavgörande hon varit med om. ”Hardships” (2009) handlade om moderskap och ”Demand the Impossible” (2013) skrevs efter ett cancerbesked. Albumet ”Exorcism” som släpptes 2018 hyllades stort och tar sitt avstamp i ett övergrepp och är det mest utlämnande hon gjort. Såväl textmässigt som musikaliskt tänjde Jenny Wilson åter på sina gränser. Redan i vår är Jenny Wilson albumaktuell igen med sin första platta på svenska, ”Trauma”, och i sommar intar hon scenen på Folkets Park när hon öppnar för Bob Hund!

ÖVRIG INFORMATION:
Alkohol är inte tillåtet att ta med in. PET-flaska med vatten/läsk är ok. Försäljning av mat och dryck (öl, vin, kaffe, läsk) finns på området. Att äta serveras burgare och korv, vegetariskt och veganskt alternativ finns.

Filt och picknick är välkommet att ta med. På grund av säkerhetsskäl får inte campingstolar, sittpallar, bord och dylikt, glasflaskor, burkar, termos, grill, fyrverkerier, paraplyer och föremål som kan skada andra medtagas in på konsertområdet. Även husdjur lämnas hemma. Arrangören ansvarar inte för paraplyer/sittpallar eller liknande som är lämnade utanför entrén och de sparas ej efter konsertdagen.

På grund av ljudvolymen följer arrangören Miljö- och Hälsoskyddsnämndens krav på att följa Socialstyrelsens Allmänna Råd om Höga Ljudnivåer (SOSFS 2005:7) utan att för den skull inkräkta på artistens kreativa frihet. Barn under 13 år får inte vistas på spelplatsen, vilket gäller oavsett målsmans sällskap eller hörselskydd. Eftersom ingen under 13 år är tillåten på spelningen så är även barnvagnar inte tillåtet.

Ingen uthämtning av biljetter på plats. Se till att ha biljetten utskriven eller nedladdad till telefonen. Det är streckkoden som är biljetten och den är giltig en gång.