Van Morrison

+ Special Guest: Graham Nash

Datum har passerat

Den levande legenden – den nordirländska sångaren och låtskrivaren Van Morrison – kommer till Sverige i sommar. Den 16 juli intar han Trädgårdsföreningen i Göteborg och som Special Guest har han med sig ingen mindre än Graham Nash!

Med nära 60 år som artist i bagaget och efter att ha släppt otroliga 38 studioalbum och 6 livealbum är det helt rimligt att säga att Van Morrison är en av det senaste halvseklets mest flitiga och erfarna låtskrivare och artister. Han förärar oss inte jätteofta med Sverigebesök vilket gör att sommarens konsert i Göteborg känns extra kul och speciell.

”Van the Man”, som han också kallas, blev så sent som 2016 adlad i hemlandet både för sina musikaliska framgångar men även för hans insatser för turism och välgörenhet på Nordirland.

Efter att ha spelat i olika band och konstellationer från sent 50-tal till mitten av 60-talet var det 1967 han slog igenom på riktigt med superhiten ”Brown Eyed Girl”. När han sedan 1970 släppta milstolpe-albumet ”Moondance” 1970 tog han ytterligare ett kliv mot att bli en världsartist som skulle komma att leva kvar länge. Under hela 70-talet gjorde han sig känd som en helt otrolig liveartist, och det är så vi ha lärt känna honom när han besökt Sverige genom åren.

Det förtjänar nämnas att 2018 är ett viktigt år i Van Morrisons karriär. Det är då 50 år sedan det ikoniska albumet ”Astral Weeks” släpptes.

Van Morrison har med sig:
Dave Keary – Gitarr
Paul Moran – Keyboards
Paul Moore – Bas
Mez Clough – Trummor
Christina Morcombe Percussion/Vibes
Dana Masters – Sång

Att han nu dessutom har med sig Graham Nash, den legendariska ikonen med den signifikanta tenorstämman från Crosby, Stills, Nash & Young gör denna konsertkväll till en av sommarens absoluta höjdpunkter. Detta vill vi verkligen inte missa!

Graham Nash har med sig:
Shane Fontayne – Gitarr/Sång
Todd Caldwell – Keyboards/Sång

+ + + + +

Praktisk information inför biljettköp och konsertbesök:
Mat och dryck får EJ medtagas in på Trädgårdsföreningen. Mat och dryck finns till försäljning.
På grund av säkerhetsskäl får inte campingstolar, bord och dylikt, glasflaskor, burkar, termos, grill, fyrverkerier, paraplyer och föremål som kan skada andra medtagas in på konsertområdet. Även husdjur lämnas hemma.
Systemkamera är inte tillåtet, mobilkamera och mindre digital kamera är accepterat.

På grund av ljudvolymen följer arrangören följer Miljö- och Hälsoskyddsnämndens krav på att följa Socialstyrelsens Allmänna Råd om Höga Ljudnivåer (SOSFS 2005:7) utan att för den skull inkräkta på artistens kreativa frihet. Barn under 13 år får inte vistas på spelplatsen, vilket gäller oavsett målsmans sällskap eller hörselskydd. Eftersom ingen under 13 år är tillåten på spelningen så är även barnvagnar inte tillåtna.

Ingen uthämtning av biljetter på arenan. Väljer ni e-biljett alternativ för er biljett, skriv ut den i god kvalité då det är streck koden som är biljetten och kan användas en gång.

Arrangör eller arena ansvarar inte för paraplyer/sittpallar etc. som är lämnade utanför entrén och de sparas ej efter konsertdagen. Det finns ingen garderob/effektförvaring.

Information för rullstol:
Säljs via Ticketmaster 077-170 70 70 samt hos Ticketmasters biljettombud.. Ledsagare har fri entré. Rullstolsramp byggs och handikapptoalett finns intill den.