Tiamat

+ Abramis Brama

Datum har passerat

Tiamat ger sig för första gången på många år ut på en Sverigeturné! Den 10 maj kommer de till Kägelbanan i Stockholm för att bjuda på ett speciellt set bestående av låtar från de klassiska albumen “Clouds” och “Wildhoney”. Support denna kväll blir Abramis Brama.

Bandet, som bildades redan 1987, gjorde tidigt starkt avtryck som pionjärer inom svensk black och death metal, innan de med tredje albumet ”Clouds” (1992) och Grammis-nominerade ”Wildhoney” (1994) blev än mer stilbildande inom de mörka rockgenrerna. Den sistnämnda skivan blev årets album i både Rock Hard och Metal Hammer i Tyskland, och Tiamat turnerade i två år med Black Sabbath, Motörhead och Type O Negative. Den kommande vändan är en unik chans att höra musik från dessa två klassiska skivor, innan bandet gör sig redo att på nytt gå in i studion.

Skivaktuella Abramis Brama från Stockholm inleder dessa kvällar, med sitt nya, sjunde studioalbum ”Tusen år” som släpps den 20 april. De har med sin tunga rock på svenska i 20 år plöjt en egen fåra i den svenska rockmyllan, med inspiration av såväl den tunga tidiga hårdrocken som psych, progg och folk.