The Night Flight Orchestra

+ Saffire

Datum har passerat

The Night Flight Orchestras glamdiscorock med progressiv attityd har fått dem att bli en av de mest omtalade akterna inom rockmusiken de senaste åren. Nu är de snart tillbaka med sitt fjärde album och är redo för nytt nedslag på Sticky Fingers i Göteborg den 10 november tillsammans med Saffire som support!

Efter att ha tagit fans och kritiker med storm med förra plattan “Amber Galactic”, följer de nu upp med kommande “Sometimes The World Ain’t Enough”, som släpps i juni. Hyllningarna kring bandet har varit enstämmiga och det med all rätta, för orkestern har träffat mitt i prick med sin AOR-doftande klassiska rock. Tänk det perfekta soundtracket till valfri 80-tals rulle. Att det sedan är ett band som består av folk från bl.a. Soilwork och Arch Enemy gör ju det hela ännu lite mer spännande. Det handlar ju inte om några nybörjare direkt, och det hörs.

Ni som var på plats på spelningarna i vintras vet vad vi snackar om. Har du någon form av god smak så är detta ett obligatoriskt besök!

Support: Saffire
Saffire är ett melodiskt hårdrocksband från Göteborg som nämner legendariska band som Rainbow och Deep Purple som sina influenser och det ger en bra bild av vad deras musik handlar om. Stort fokus på starka refränger och läckra melodislingor. Bandet har släppt tre fullängdare, varav den senaste ”Where the Monsters Dwell” släpptes i april. Albumet har hyllats stort i media: Sweden Rock Magazine (Betyg: 9/10), Rocknytt (Betyg: 4/5) och Artrock (Betyg: 8/10). Med vokalisten Tobias Jansson som med sin naturliga självsäkerhet på scen och en röst som ständigt pendlar mellan sammetslen och stenhård, har man en frontman i absolut toppklass!