Strebers

+ Protestera

Datum har passerat

Man kan inte tala om svensk punkhistoria utan att nämna Strebers. I vår ger de sig ut på turné för att återigen välsigna oss med musiken som formade en hel generation och vars texter är minst lika aktuella idag som då. Den 28 april intar de Sticky Fingers tillsammans med Protestera som support!

Strebers bildades i mitten av 80-talet av gitarristen och sångaren Micke ”Ulke” Johansson, basisten Pelle Pettersson och Johnny Rydh på trummor. Två släpp, ”Ur led är…” & ”Öga för öga” hanns med innan en paus uppstod när basisten lämnade skutan, men Johansson och Rydh hittade tillbaks när Fredrik ”Ztikkan” Blomberg trakterade instrumentet istället. Med släppen ”I fädrens spår” och ”Kallt stål, varmt blod” hittade bandet ut till en allt bredare publik och framtiden låg för deras fötter när allt fick ett abrupt slut efter att Rydh omkom i en bilolycka. Kvarvarande medlemmar hedrade sin bandkamrat med släppet ”Till en vän” och en avskedsturné tillsammans med Stefan ”Stipen” Carlsson vilket sedermera ledde fram till bildandet av Dia Psalma.

Ett par återföreningar har det blivit genom åren men det var med sitt 30-årsjubileum 2015 som bandet återuppstod på allvar. Nu står de än en gång redo att bekämpa de kalla högervindar som sveper genom landet med sina musikaliska käftsmällar!

Support: Protestera
Protestera är politisk punk/hardcore från Göteborg. Har allt sedan starten 1999 turnerat flitigt runt om i Europa. I början av mars släpps bandets fjärde album ”Pengarna eller livet”.