Sparks

Datum har passerat

Legendariska poppionjärerna i Sparks släppte sitt 23:e album ”Hippopotamus” i september och succén var ett faktum. Albumet gick in på Top 10 på Englands-listan och var med på många Årets album-listor. I augusti gjorde de en fullsatt konsert på Skandiascenen i Stockholm och nu är det klart att de kommer till Malmö och KB den 17 juni.

Turnén från förra året fick strålande kritik i hela världen.

★★★★★ The Times (What a band)
​★★★★★ The Independent (one of the most innovative outfits in pop)
​★★★★★ Classic Pop (The Mael brothers burn up the place)
​★★★★★ The Skinny (a band performing at their absolute best)

Sparks har haft stort inflytande på artister såsom Morrissey, Björk, The Ramones, Faith No More, Sonic Youth och Nirvana. De har alltid presenterat innovativ musik med lätt bisarra, skruvade texter. Deras musik känns omedelbart igen. Sparks har beskrivits som det smartaste och mest konsekvent utvecklande bandet i rockhistorien och har skapat ett unikt musikaliskt arv via sina album och konserter.

Genombrottsalbumet ”Kimono My House” släpptes 1974 och innehöll klassiska låtar som ”This Town Ain´t Big Enough For Both of Us” och ”Amateur Hour”. 1979 valde de att radikalt lägga om kursen och i samarbete med legendariska discoproducenten Giorgio Moroder släppte de det banbrytande albumet “No 1 in Heaven”.

Vi ser fram emot att välkomna Ron och Russell Mae till KBs anrika lokaler i sommar. Missa inte!