Seinabo Sey

Datum har passerat

Seinabo Sey är en av landets största artister och en uppenbar internationell angelägenhet. Det bevisades inte minst under höstens storslagna spelning i Ericsson Globe, där Seinabo bjöd på musikalisk gåshud flera gånger om. Med det nya tillika sönderhyllade albumet ”I’m A Dream” och den storslagna Globen-konserten i närminnet kan vi nu meddela att Seinabo Sey åker ut på en omfattande Sverigeturné i vår, med stopp på Malmö Live den 24 februari!

Det var som om alla bara hade gått runt och väntat på Seinabo Sey. Som om alla visste att hon var fantastisk redan innan vi hade hört talas om henne. Så när hon väl dök upp var vi redan mer än redo att sluta våra hjärtan runt henne. Rösten var, självklart, det som drabbade oss först. En röst som fyller rum med värme, en röst som rycker upp dig med rötterna. Men ganska snart stod det klart att låtarna var lika stora som den där rösten. ”Younger” och ”Hard Time” som de två första låtar du släpper, vilken artist klarar av ett sånt trick? Seinabo Sey såklart, som den lättaste saken i världen.

Det glödde från första sekund om Seinabos musik, men på scenen utvecklades detta till en formidabel eldsvåda. Album nummer två – personliga och genomvackra ”I’m A Dream” – landade i september 2018, bara veckor innan hon tog sig an mäktiga Ericsson Globe för sin största headlinespelning någonsin. En konsert som det fortfarande vördnadsfullt viskas om i huvudstaden. Albumet togs i sin tur emot av lysande recensioner av en enig kritikerkår: ”Det dyker inte upp många sådana ­sångare per generation, men en sådan sångare är Seinabo Sey” skrev Jan Gradvall. Jan Andersson på Göteborgs-Posten för samma linje menar att: ”den känslan, att lyssna på något man inser kommer hålla i längden, är ett svårslaget kvalitetstecken …det är som en vacker träff i solar plexus. Det svindlar framför ögonen.”

Nu beger sig Seinabo alltså ut i landet för att bjuda på samma magi som Stockholmspubliken bjöds på i oktober. Räkna med en show extra allt – Seinabo Sey är alltid 100% magi.

Röster om spelningen i Ericsson Globe:
”Vi har sannolikt inte sett Seinabo Sey i den här arenan för sista gången.” – Håkan Steen, Aftonbladet (4/5)

”Sammantaget bildar Seinabo Seys konsert en lika känslosam som politisk helhet, en tonsatt berättelse om identitet, utanförskap, kärlek och systerskap över gränser. Här ligger ofta Seys styrka, hon suddar ut gränserna mellan såväl genrer som teman och står sedan ensam och naken, backad och stark på samma gång.” – Stefan Thungren, Svenska Dagbladet

”Kvällens konsert är ett brokigt lapptäcke av olika känslouttryck och livserfarenheter, där Seinabo Seys gudabenådade röst blir tråden som binder det hela samman.” – Kajsa Haidl, Dagens Nyheter (4/5)

”… enligt mig är hon obetingat en “legend in the making” – som kommer att fortsätta hålla Sverige på musik-kartan för åratal framöver.” – Sofia Yohannes, Kingsize Magazine