Amadou & Mariam

Datum har passerat

Nu återvänder två av Afrikas mest populära artister till rampljuset. Det musikaliska undret Amadou & Mariam uppträder på Stenhammarsalen i Göteborg den 10 maj.

Sedan starten har de alltid velat blanda sin egen musik med framstående och talangfulla musiker. De ville slå ned murar och öppna öronen för en ny ljudbild, för att presentera musik från Mali till människor över hela världen på ett sätt publiken skulle förstå och njuta av. Efter samarbeten med bland annat Manu Chao, David Gilmour och Damon Albarn, turnéer med Coldplay och U2, så har de vunnit breda publiker land och rike runt.

Det gifta paret Mariam och Amadou släppte tidigare i höst sitt åttonde internationella album “La Confusion” och återvänder till den globala scenen för att hävda sin plats som Afrikas mest framgångsrika musikambassadörer under 2000-talet.

Deras distinkta sound skapas i mötet mellan bluesiga gitarrer och det magiska samspelet mellan Amadous & Mariams röster. Det är rötter och framtid, modernt och traditionellt, organiskt och elektriskt.