Lee Ritenour & Friends

+ Pelle Holmberg Group

Datum har passerat

Förra året släpptes senaste alstret ”A Twist of Rit” och nu är det klart att hyllade gitarristen Lee Ritenour kommer till KB i Malmö den 4 juni för en exklusiv Sverigekonsert!

Lee Ritenour är inte en artist som har legat på latsidan. Vid 16 års ålder hade han en av sina första sessioner ihop med Mamas and Papas, ett par år senare ackompanjerade Ritenour Lena Horne och Tony Bennett, och sedan vidare in i en vad som nu är över en 40 år lång karriär, med bland annat 17 Grammy nomineringar, otaliga förstaplatser i gitarrist-omröstningar, över 40 studioalbum och 35 list-placeringar.

Han började sin solokarriär 1975 när han släppte skivan ”First Course” som har blivit ett kännetecken för Los Angeles jazz/funk-sound från 70-talet. 1991 startade han, tillsammans med keyboardisten Bob James, Fourplay som var ett av de mest framgångsrika banden inom modern jazz.

Lee Ritenour är en extremt hyllad gitarrist inom jazzfusion-traditionen och har spelat med stora stjärnor som Pink Floyd, Steely Dan, B.B. King, Frank Sinatra, Simon & Garfunkel, Ray Charles, Aretha Franklin och Barbra Streisand för att nämna några.

Medverkande musiker:
Lee Ritenour – gitarrer
Hadrien Faraud – bas
Wesley Ritenour – trummor
Otmaro Ruiz  – keys, piano