Parkway Drive

+ We Came As Romans, Memphis May Fire, Like Moths To Flames

Datum har passerat

Cirkatider för kvällen:

Memphis May Fire signerar på Street Lab – 16:00

Dörrar – 18:00
Like Moths To Flames – 18.30
Memphis May Fire – 19.15
We Came As Romans – 20.05
Parkway Drive – 21.15
Slut – 22.15

I november är det dags för årets fest med metalcore-tema! Vans Off The Wall Music Night har med sig inga mindre än tungviktarna i Parkway Drive, men också heta We Came as Romans, Memphis May Fire och Like Moths To Flames.

Parkway Drive
Parkway Drive älskar Sverige och vi älskar Parkway Drive. Få band i världen når australiensarnas nivå av passionerad och kvalitativ hårdhet. I november i fjol var bandets senaste Sverigebesök, och nästan bra precis ett år efteråt är det alltså dags igen.

Med debutskivan Killing With A Smile orsakade bandet närmast metalhysteri i hemlandet och prydde plötsligt musiktidningarnas omslag och klättrade på försäljningslistorna. De fick även internationellt fäste efter att Epitaph signade dem och släppte albumet utanför Australien. Uppföljaren Horizons producerades av Adam D från Killswitch Engage. En platta där bandet pendlar mellan de verkliga ytterligheterna av klassisk hardcore och death metal.

Inför sitt tredje album som kom ut 2010 slog de sig samman med producenten Joe Barresi, känd för sitt arbete med bland andra Tool och Queens of the Stone Age. Resultatet Deep Blue levde upp till alla förväntningar och med senaste albumet Atlas lyftes allt ytterligare en nivå utan att tappa några kärnvärden. Fjolårets stenkross togs fram tillsammans med Matt Hyde (Slayer, Children Of Bodom, Hatebreed) och med Atlas skrevs en ny sida i historien om Australiens mest framgångsrika hardcoreband.

We Came as Romans
Det är från den gamla punkstaden Detroit i Michigan som We Came as Romans kommer från. Bandet bildades 2005 och har sedan dess släppt två album och är nu aktuella med sitt tredje som kommer i slutet av juli och har döpts till Tracing Back Roots. På detta har de arbetat med demonproducenten John Feldmann (The Used, Black Veil Brides, All Time Low) vilket får våra förväntningar att gå från skyhöga till att stiga till astronomiska nivåer.

Bandets gitarrists och textförfattare Joshua Moore menar dessutom:

”(…)I truly believe that this next record is all of the best elements of what we have done so far in music, combined with where we want to go and the music we want to play going forward.”

Memphis May Fire  
Trots namnet, är Memphis May Fire (MMF) inte från Memphis i Tennessee, utan från Dallas i Texas där allt är större och djärvare. Bandets musikaliska produktion är svår att klassificera då MMF har sugit det bästa ur post-hardcore/metalcore och sydstatsrock och med detta skapat något vars resultat ger en enastående blandning av elegans och aggression som endast kan definieras som Memphis May Fire. Inget mer, inget mindre. Inga trender. Inget överskott. Helt enkelt en grupp av individer som står i strid med allt det alldagliga.

Like Moths To Flames
Like Moths to Flames har på bara några år exploderat från att vara ett omtalat undergroundband till att på senare tid bli ett band som nästan är omöjligt att missa om man kan sin metalcore. Like Moths to Flames härstammar från Columbus i Ohio och jämförs av många med Bring Me The Horizon, The Devil Wears Prada och Miss May I. Med den andra och senaste albumet An Eye for an Eye kommer man nu till till Sverige för att leverera sin pulvriserande hårda, men ack så melodiska metalcore.