Rockgrass-bandet Hayseed Dixie besöker KB!

Du må ha hört covers förut, men du har aldrig hört någon framföra dem så som jänkarna i Hayseed Dixie gör det! Med banjon i högsta hugg har de förvandlat en rad rockklassiker till bluegrass-dängor som får den mest inbitna country-fantasten att börja svänga på höfterna. I höst besöker de Sverige och den 7 oktober intar de scenen på KB i Malmö! Biljetter ute nu!

Fenomet Hayseed Dixie startade en oskyldig sommardag 2000. Bandets grundare John Wheeler och Mike Daly drack tillräckligt mycket whisky för att kunna hålla ett slagskepp flytande från Florida Coast över till Portugal och tillbaka. Mitt i ruset slogs dom av uppenbarelsen att ”The Lost Highway” av Hank Williams och Bishop Bon Scotts ”Highway to Hell” faktiskt var samma identiska asfaltsträcka. Resten är rock-, eller i varje fall Rockgrass-historia.

För efter deras imaginära resa bestämde de sig för att leka i Johns studio. Efter att de sista åren turnerat runt med olika country-hatt akter hade John byggt på sig en ordentlig hög av inspelningsutrustning. Så John och och Mike låste in sig, använde sin nyfunna eufori och tryckte på inspelningsknappen.

Det här är nu 17 år sedan och sedan dess har bandet varit det första och det största bandet i genren de själva uppfann. Hayseed Dixie har utvecklats till en riktig kraft, som de flesta människor antingen älskar, hatar, eller aldrig hört talas om, som fungerar som ett utställningsexemplar i demonstrationen av hur man börjar något, och sällan vet hur det ska sluta. Bandet gör vad dom gör och har en stor skara superfans runt hela världen.

Under bandets livstid har de pumpat ut fjorton album bestående av både originalmaterial och omtolkningar av tidigare gjorda sånger som sålt över drygt en halv miljon exemplar. Det kombinerat med över 1200 konserter i 31 olika länder vittnar bandets storhet och om att Hayseed Dixie är de obestridda skaparna av den musikaliska genren Rockgrass. Det finns många copycats, konverterare och lärjungar där ute men endast ett original och den 7 oktober välkomnar vi dem till KB i Malmö!