Hey Elbow öppnar för The Handsome Family i Malmö

Det har gått några år sedan sist men i höst kommer The Handsome Family tillbaka till Malmö för att roa och oroa med sina morbida och burleska historier om livets avigsidor. Nu är det klart att de får sällskap av Malmös egna Hey Elbow när de kommer till stan den 24 oktober!

Hey Elbow startades av Ellen Petterson (blås, elektronik) och Julia Ringdahl (sång, gitarr) i januari 2013. Ganska tätt inpå skrivandet kom en längtan efter trummor och då anslöt sig Liam Amner till gruppen. Tillsammans skapar trion drömsk och experimentell pop med en kärlek till stora ljudlandskap och direkta melodier. Musiken har jämförts med Chelsea Wolfe och Portishead. Passionen från medlemmarna i trion grundas i att varje medlem får komponera och uttrycka sig på ett helt kompromisslöst sätt. Musiken är en tredjedel av varje person.

Sedan starten 2013 har mycket tid spenderats i replokalen, demos har spelats in och första spelningen ägde rum i Maj 2013. Det dröjde inte lång tid innan ordet om Hey Elbow började spridas och I slutet av 2013 kom bandet i kontakt med producenten Joakim Lindberg (MF/MB/, Double Sun) som tillsammans håller på att spela in bandets debutalbum.

Trots att ingenting har släppts har bandet bl.a. agerat förband till band som Au Revoir Simone, Cayucas och Color War, spelat på scener som Vega i Köpenhamn, Storan i Göteborg och Babel i Malmö. Längtan efter inspelad musik har ökat för varje dag och i maj såg första singeln ”Blanca” dagens ljus. Album planeras att släppas under hösten 2014.

oktober 2, 2014