Jenny Wilson

Datum har passerat

Jenny Wilson är tillbaka med den nya singeln “RAPIN*” och i mars släpper hon den nya plattan ”Exorcism”. Med det i ryggen kommer hon till Göteborg för en spelning på Pustervik den 3 maj!

Jenny Wilson har gång på gång bevisat att hon är en av vår tids starkaste röster. Sedan karriärens begynnelse har hon ständigt utmanat det som har varit, och aldrig dragit sig för att bjuda på något helt nytt och annorlunda i sitt skapande. Det har i sin tur bidragit till att cementera hennes position som en av den skandinaviska indiescenens mest banbrytande och älskade artister.

Jenny Wilson slog igenom som soloartist med albumet ”Love & Youth” år 2005. Sedan dess har hon med jämna mellanrum fortsatt att skämma bort sina lyssnare med den finaste av popmusik. Jennys Wilsons senaste album, ”Demand the Impossible!”, släpptes 2013 och låg till grund för att Jenny Wilson nominerades i sju kategorier på Grammisgalan 2014. Av dessa vann hon hela tre – Årets album, Årets producent och Årets musikvideo. Den 23 mars släpper Jenny Wilson till mångas stora glädje sitt nya album ”Exorcism.” Vilken väg hon väljer att ta denna gång, vilka ljud hon väljer att utforska och vilka teman hon väljer att behandla återstår att se, men med den första singeln “RAPIN*” som smakprov står det tämligen säkert att vi återigen har ett banbrytande album att vänta.