Dan Hylander & Raj Montana Band

Datum har passerat

Dan Hylander & Raj Montana Band är tillbaka! Efter 34 år släpper de i sommar ett nytt album och ger sig åter ut på vägarna. Den 7 september blir det stopp i Malmö för en konsert på Slagthusets Teater.

Hösten 2017 ställde sig originaluppsättningen av Dan Hylander & Raj Montana Band för första gången sedan uppbrottet 1984 på en scen framför ett utsålt KB i Malmö. De lyckliga i publiken pratade efteråt om magi. Upplevelsen och mötet med publiken gav bandet ny energi och de bestämde sig omgående för återförenas och spela in en ny platta.

När Dan & Co i sommar firar 40 år tillsammans släpps albumet ”Indigo”, bandets första nyskrivna studioalbum sedan 1984. I samband med skivsläppet åker de ut på en turné som givetvis inkluderar en konsert i Malmö, denna gång på Slagthusets scen.

Raj Montana Band bildades av Dan Hylander 1978, tillsammans har de gett ut klassiska album som ”Döende oskuld”, ”September”, ”Bella notte”, ”Calypso” och ”Om änglar och sjakaler” med klassiska låtar som ”Höst”, ”Farväl till Katalonien”, ”Svart kaffe”, ”Skuggor i skymningen” och ”21/3”.

Dan Hylander har efter Raj Montana Bands uppbrott med stor framgång skrivit och producerat musik åt andra artister som Thorsten Flinck, Totta Näslund, Kal P Dal, Sven-Ingvars, Tomas Ledin, Larz-Kristerz, Christina Lindberg, Niels Jensen och Björn Skifs. Han har också haft en framgångsrik solokarriär och bland annat fått två Rockbjörnar.

Dan Hylander & Raj Montana Band 2018 är:
Dan Hylander, sång
David Carlson, gitarr
Clarence Öfwerman, keyboards
Ola Johansson, bas
Pelle Alsing, trummor
Hasse Olsson, hammond