The Sisters of Mercy

+ The Membranes

Datum har passerat

Det var sex år sedan The Sisters of Mercy senast besökte Sverige. Nu återvänder äntligen legenderna från Leeds för hela tre konserter i höst. Den 11 september intar de Malmö för en spelning hos oss på KB tillsammans med The Membranes som support!

The Sisters of Mercy bildades 1981 och blev stilbildande för en rad band som följde i deras spår. Bandet har bytt många medlemmar under åren, men ledaren Andrew Eldritch med den evige följeslagaren och trummaskinen Doktor Avalanche har alltid haft en tydlig vision. Till dags dato har de släppt tre studioalbum: ”First and Last and Always” (1985), Floodland (1987) och ”Vision Thing” (1990). Tre klassiska mästerverk som än idag inte fått någon riktig uppföljare. Samarbete med skivbolag är inte något som intresserar de brittiska ikonerna. Att möta publiken är vad som betyder något för The Sisters of Mercy.

“We are a rock’n’roll band. And a pop band. And an industrial groove machine. And intellectual love gods in our spare time. We make records, sometimes. We play concerts, sometimes.” Och spela konserter är precis vad de ska göra i Sverige i höst. I september gör de nedslag i Göteborg, Stockholm och Malmö för tre länge efterlängtade konserter – missa inte det!