Blind Boys of Alabama

Datum har passerat

Den legendariska gospel-gruppen Blind Boys of Alabama har varit ständigt aktuella i över 70 år. I sann pionjäranda har de tänjt på gränserna av ras och genre och blivit en av de mest hyllade grupperna i modern musik. Det är med stor glädje som vi stolt presenterar att gruppen kommer till Malmö den 7 april för en konsert på Palladium!

Blind Boys of Alabama började spela ihop redan 1939 på Alabama Institute for the Negro Blind och har sedan dess hållit sig sysselsatta, minst sagt. Denna prisvinnande grupp har upplevt det mesta i musik- och medborgarrättshistorien; från debutsingeln ”I Can See Everybody’s Mother But Mine” 1948 och att ha överlevt Jim Crow-lagarna i den amerikanska södern, till att ha spelat för tre olika presidenter i Vita Huset, samt samarbetat med storheter som Mavis Staples, Stevie Wonder, Prince och Lou Reed.

2017 släppte gruppen sitt senaste alster ”Almost Home”. Albumet avhandlar det faktum att de två originalmedlemmarna inte blir yngre, samtidigt som det utgör ett vackert nytt kapitel i deras arv. Med textrader som ”my work is done and I’m finally going home to see my maker”, erkänner de att de snart är hemma, men ändå är det klart att gruppen har som mål att fortsätta sprida sitt budskap om fred, glädje, och kärlek in i det sista!

Line-up:
Jimmy Carter – sång
Eric McKinnie – sång
Paul Beasley – sång
Ben Moore – sång
Joey Williams – sång

+ + + + +

Välkommen på konsert till Palladium
Serveringen öppnar klockan 18:00.
I Palladiums servering finns öl, vin, alkoholfritt alternativ, matigare smörgåsar samt kaffe och kakor.
Se gärna länk för mer information samt förbeställning: palladium.nu/servering-bar/ 
Palladium tar gärna emot kort i serveringen, garderobsavgiften är 20 kr
Konserten startar klockan 19:00