Asaf Avidan

Datum har passerat

Den israeliska musikern Asaf Avidan spelar i Sverige för första gången med konsert på Nobelberget i Stockholm den 28 april!

I hemlandet Israel är Asaf Avidan vida känd. Efter genombrottet 2006 var han under många år frontfigur och sångare i folkrock- och bluesbandet Asaf Avidan & the Mojos. Numer satsar han på solokarriären och har tre egna album och flera turnéer världen över bakom sig. Remixen av hans låt “One Day / Reckoning Song” blev en stor hit och toppade listorna i fler länder.

Asaf började skriva musik vid 26 års ålder, och hade innan dess knappt sjungit eller hållit i en gitarr. Istället var han helt fokuserad på sin karriär som framgångsrik animatör. Ett smärtsamt uppbrott fick honom att omdefiniera sitt uttryckssätt och musiken blev plötsligt den naturliga vägen. Att rösten var hans hemliga vapen förstod han inte förrän publiken vid en av hans första spelningar reagerade med stora ögon och öppna munnar. Idag är Asafs unika och känslosamma röst ett signum och har ofta beskrivits som en korsning mellan Janis Joplin och Robert Plant.

Förbered er på en kväll ni sannolikt kommer att bära med er resten av livet.