The Waterboys

+ Freddie Stevenson

Datum har passerat

The Waterboys, med Mike Scott i spetsen, är aktuella med ny skiva och ny turné. Med nya albumet ”Modern Blues” i bagaget kommer de till Göteborg i oktober för en efterlängtad konsert på Lorensbergsteatern!

Få band, om något, har utvecklats, förändrats och varierat sitt uttryck så mycket under sin livsstid som Waterboys. Med bandets enda fasta medlem, Mike Scott, har bandet sedan starten 1983 ändå alltid låtit The Waterboys, oavsett om inspirationen kommit från post-punk, rock’n’roll, country, keltisk folkmusik eller bluesen.

Nya skivan ”Modern Blues” är i sann Waterboys-anda ett album som utforskar flera olika stilar och är producerat av Mike själv. Första singeln ”November Tale” gick direkt upp på högsta radiorotation i hemlandet England. Även om The Waterboys varit aktuella och framgångsrika i decennier är de på många sätt mer aktuella än någonsin – 2013 hade Ellie Goulding en Top 3-hit i England med Waterboys ”How Long Will I Love You”, nyligen framförde Prince ”The Whole of the Moon” själv med ett piano på hans ”Hit + Run”-konsert i London, och indiehjältarna i The War On Drugs har ”A Pagan Place” som ett av sina paradnummer när de spelar live.

Alla som upplevt The Waterboys live vet dock att det är äkta varan som är bäst, och vi är enormt glada att kunna hälsa Mike Scott och hans band välkomna till Göteborg i höst.