Seinabo Sey

+ Ana Diaz

Datum har passerat

Låt oss bara konstatera det uppenbara: Seinabo Sey spelar i en helt egen liga. En röst som saknar motstycke, folkets hyllningar och kanske det finaste Sverige har att erbjuda alla kategorier. I somras fyllde hon Stor Torget under Malmöfestivalen och nu kan vi stolt meddela att Seinabo Sey återvänder till Malmö med debutalbumet ”Pretend” i bagaget för en konsert på Slagthusets teater den 20 februari! Se till att omedelbart införskaffa biljetter till en upplevelse som sent (aldrig) ska glömmas.

Trots att Seinabo Sey endast är 25 år gammal har hon hunnit med mer än de flesta gör på en livstid. Den närmast explosionsartade första singeln “Younger” följdes av EP:n ”For Madeleine”, som tog henne på utsålda turnéer i USA och Europa, tv-framträdanden världen över, en Grammis som “Årets nykomling” och till en solklar position som Sveriges nästa stora popexport.

I våras kom uppföljaren ”For Maudo” som även den översköljdes av hyllningar och vars följande Sverigeturné möttes av utsålda hus landet runt, där varje spelning beskrevs som en framtida klassiker. I somras bländade hon internationella festivalpubliker på bland annat Glastonbury, Roskilde, Melt och i Sverige fick hon den stora äran att sätta punkt för hela festivalsommaren på Popaganda (en uppgift hon axlade med bravur och som långt inpå hösten fortfarande pratas om som en av sommarens bästa).

Nyss släpptes, efter två års väntan, debutalbumet ”Pretend” – en hitkavlkad utan jämförelse, som redan höjts till skyarna i recensioner runtom i världen.

”Negotiating the boundaries between R&B and high-end Scandi-pop, ’Pretend’ is a masterclass in 21st century pop” – Metro UK (4/5)
”Seinabo Seys röst är som en naturkraft” – SVD (5/6)
”I framtiden kommer ‘Pretend’ sannolikt att ses som en svensk klassiker” – Expressen (4/5)
”En av de mest gedigna och genomarbetade skivor på väldigt, väldigt länge” – Aftonbladet (4/5)
”Whether she’s singing to a foggy, neon-lit dance floor or upwards to the heavens, Sey’s presence and voice reaches her audience — feeling for them as they feel for her.” – SPIN (8/10)

Som sångerska och liveartist har Seinabo Sey få konkurrenter, och med ett unikt uttryck som endast är hennes har hon etablerat sig som en kommande världsartist – det största som kommit från Sverige på väldigt länge. I februari besöker Seinabo Sey Malmö för en konsert som sent kommer att glömmas för de lyckliga som har turen att knipa en biljett.

***

Något att dricka eller äta innan konserten på Slagthuset?
Kolla in menyn
Här bokar du bord: bokabord@slagthus.se
Kontakta Slagthuset: +46 (0) 40 611 80 90 // info@slagthus.se

OBS! Ingången är ändrad från Navigationsgatan 4  till Slagthusets huvudingång – Jörgen Kocksgatan 7A

Paus: Ja
Barer: 3 st. Det är tillåtet att ta in dryck i salongen i plastglas.
Garderob: Ja / 20:- inga ytterkläder är tillåtna i salongen.